KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek, šk. god. 2019./2020.

Papučki jaglaci 2019. BILI SMO VISOKO NAD MOREM

Manifestacija Papučki jaglac planinarsko okupljanje u Velikoj, održano je 24. ožujka 2019. Ono uključuje planinarenje po tri staze, različite po zahtjevnosti. Sudjelovala su mnoga planinarska društva i izviđačka društva, a između ostalog i Planinarsko društvo Zanatlija koje je povelo učenike OŠ „Retfala“ kao dio skupine Dumina, čije su članice i naše učiteljica Ljiljana Mandurić i Stela Zubaj. Zajedno s njima ondje su veliku skupinu naših učenika od petog do osmog razreda pratile i učiteljice Ivana Dolaček i Verica Jukić.

Do Velike smo išli autobusom, a na planinarsku stazu se kretalo u 9 sati. Staza nije bila prezahtjevna, ali dovoljno zahtjevna da oni slabije kondicije „ispuste dušu“ do kraja. Planinarili smo do Tauberovih stijena, s kojih se pruža savršen pogled na Požešku dolinu i okolicu pokrivenu šumom. Nakon toga smo došli do Vrha Lapjaka na visini od 667 metara nad morem.

Na povratku smo se spuštali oko planine do Planinarskog doma Lapjaka, gdje nas je dočekala glazba, hrana i piće koja smo mogli kupiti. Tamo smo stigli oko 14 sati i ostali još dva sata. Dio vremena smo i plesali. Sveukupno, bilo je vrlo zabavno, ali i iscrpljujuće.

Napisao: Matej Andrić, 7. b

About the author /