KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek, šk. god. 2019./2020.

Završena županijska natjecanja MNOGO ODLIČNIH REZULTATA

Objavljeno: 15. travnja 2019.

Na mnogim natjecanjima u znanju iz različitih područja, održanim od siječnja do ožujka, naši su učenici postigli zapažene rezultate. Najuspješniji su sudjelovali na županijskim natjecanjima, a još čekamo hoće li netko od njih biti pozvan na državno.

Najbolje rezultate postigli smo iz hrvatskog jezika, engleskoga jezika, njemačkoga jezika, geografije i matematike. Na županijskom Natjecanju iz hrvatskoga jezika Mihaela Rebić (8.b) zauzela je drugo mjesto, Greta Klanac (7.b) četvrto, a  Iva Krolo jedanaesto. Sara Salaić (8.a)  je na Natjecanju iz engleskoga jezika također bila druga, a Mihaela Rebić  (8.b) peta. Mihaela je odlična bila i na Natjecanju iz geografije – treća, a na tom je natjecanju bile i Katarina Sablić (7.c) i Nika Pejić (8.b). Na Natjecanju iz matematike Tara Sikora (5.b) bila je četvrta, a Ana Zara Perić (5.a) jedanaesta. Mihaela Rebić bila je vrlo dobra na još jednom natjecanju – četvrta na Natjecanju iz njemačkoga jezika, na kojem je i Gabriel Romstein bio sedmi.

Na Natjecanju iz kemije predstavljao nas je Matej Andrić (7.b), a tri učenice imali smo na županijskom Natjecanju iz biologije – Saru Salaić (8.a), Elenu Šapinu (8.a) te Evu Getoš (7.c) koja je bila i najuspješnija  – šesta.

Mentori su našim učenicima bili Gordana Lušić (hrvatski jezik, 8.r.), Marinko Plazibat (hrvatski jezik, 7. r.), Tatjana Mioković (engleski i njemački jezik), Danijela Novački (matematika), Mirko Andrić (geografija), Vlatka Šalić Dujmić (biologija) i Ivana Dolaček (kemija).

Napisala:  Tina Brođanac, 6. r.

About the author /