KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek, šk. god. 2019./2020.

Znanstveni sajam u našoj školi – ZABAVNO I POUČNO

Objavljeno: 28. ožujka 2018.

˝Kada znanost postane zabava˝ naziv je sajma održanog 21. ožujka 2018. u OŠ “Retfala” povodom Nacionalnog dana darovitih učenika. Učenici i ostali zainteresirani mogli su upoznati različite znanstvene aktivnosti i naučiti nešto novo o fizici, matematici, kemiji. Aktivnosti su vodili učenici od petoga do osmoga razreda, a neke od njih su mozgalice, origami, magična kocka, klackalica, ljigavac, zabavni mjehurići, suha krpa na dnu mora i dr.

Sajam je posjetila i gošća iz Zagreba, gđa Nada Lukač-Vlajić, predsjednica Udruge “Ingenium˝, koja se bavi promicanjem prava darovite i talentirane djece u RH. Kako nam je rekla, vrlo je zadovoljna radom naše škole s darovitim učenicima. Željela bi da se u hrvatskim školama više vremena posveti darovitim učenicima i znanosti. Istaknula je grad Osijek kao jedan od rijetkih gradova koji je, u okviru projekta “Centar izvrsnosti˝, omogućio darovitim učenicima da u različitim radionicama razvijaju svoje znanje.

Cilj ovoga sajma, koji je organizirala učiteljica Matematike Danijela Novački, bio je potaknuti učenike da se više bave znanošću, zorno im pokazujući da ona može biti zabavna i poučna.

Napisala: Katarina Galinec, 6. d

About the author /