KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek, šk. god. 2019./2020.

Održana Večer poezije SLAVILA SE LJUBAV

Povodom Valentinova, praznika ljubavi, učenici petih razreda OŠ „Retfala“ i njihove razrednice pripremili su 13. veljače 2018. Večer poezije, u duhu ljubavi, lijepih stihova i dobre glazbe. Čitali su i recitirali pjesme na hrvatskom jeziku koje su odabrale učiteljice Nikolina Novaković i Gordana Lušić, i pjesme na engleskom i njemačkom jeziku koje je odabrala učiteljica Božana Čičak, a za glazbeni dio programa bila je zadužena učiteljica Glazbene kulture Ivona Ferić.

Na Večeri poezije nekoliko je učenika pročitalo svoje pjesme, a većinom su se čitale pjesme poznatih pjesnika na hrvatskom i stranim jezicima. Tema je, naravno, bila ljubav: dječja ljubav, ljubav prema majci, prema prirodi, sestri, glazbi. Za program su bili zaduženi voditelji Klara i Marko, također učenici petih razreda, a večer su posebnom učinile i osmašice koje su se pobrinule za glazbeni dio i ugođaj programa. Na kraju programa svi su se počastili u školskoj blagavaonici.

U razgovoru s učiteljicom Lušić doznali smo da su petaši bili izvrsni i marljivi te da mnogo njih ima potencijal za pisanje poezije, ali ih treba samo malo ohrabriti. Svi su se oko mjesec dana puno pripremali, a učenici su redovito dolazili na sve probe i trudili se odraditi svoje zadatke što bolje.

Ovaj projekt, koji su došli pozdraviti i njihovi roditelji, bio je koristan za učenike koji su osim druženja imali priliku promišljati o poeziji, napisati ju, iznijeti svoje osjećaje, javno nastupati, ali i preuzeti odgovornost za zadatke koji su im povjereni.

Razrednice su vrlo zadovoljne učinjenim i najavljuju slične projekte u budućnosti. Misle da ih s učenicima treba češće raditi te da bi bilo jako lijepo da ovo postane tradicijom u našoj školi.

Napisala: Ema Car, 8.b

About the author /