KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek, šk. god. 2019./2020.

Nikolina Endrich iz 8.b POSTAT ĆU FOTOGRAFKINJA

Objavljeno:  14. 11.2016.

Prije dvije godine Nikolina Endrich, učenica 8.b razreda, počela se ozbiljnije zanimati za fotografiranje. Zasad se njime bavi kao hobijem, ali u budućnosti se vidi kao profesionalni fotograf. Razgovarali smo s njom o njenim iskustvima i željama.

Zašto voliš fotografirati?

Volim fotografirati jer je to način kojim mogu izraziti sebe, i jer me zabavlja.

Što te navelo na fotografiranje?

Na mreži sam pratila puno fotografa i viđala mnogo lijepih fotografija pa sam i ja željela imati takve fotografije

 

SVIĐAJU MI SE HUMANITARCI

Gdje najviše voliš fotografirati i gdje pronalaziš mjesta za fotografiranje?

Volim fotografirati vani jer unutra rijetko pronalazim nešto vrijedno fotografiranja. Ali nemam neka posebna mjesta na kojima volim fotografirati. Inspiraciju pronalazim na mnogim mjestima ako vidim nešto lijepo.

Koliko fotografija kojima nisi zadovoljna „odbaciš“?

Uglavnom fotografiram stvari koje mi se sviđaju i snimim ih nekoliko. Zatim odaberem najbolju fotografiju. A katkad snimim samo jednu i zadovoljna sam njome.

Imaš li uzore među fotografima?

Ne bih rekla da imam uzore, ali pratim puno fotografa. Najdraži mi je Adrian Brajković, a od slavnih ljudi najviše volim Lily Singh. Ona je uvijek pozitivno raspoložena, drugačija od ostalih i vrlo slična meni. Podsjeća ljude (osobito žene) da se moraju „držati zajedno“ i poštovati, a ne svađati se i međusobno se ogovarati. Ali najviše mi se kod nje sviđa što je humanitarka. Ima svoju udrugu za poboljšanje standarda života žena diljem Afrike kojima pomaže pri zapošljavanju i obrazovanju u Africi. Nezini videi su uvijek veseli i ona sama uvijek pomaže  svim ljudima bez obzira na rasu, vjeru i druge različitosti. Ona ih voli sve i to pokazuje preko svojih YouTube videa. Ona je jedna predivna osoba.

 

ŽELJELA BIH PUTOVATI

Misliš li se ozbiljnije baviti fotografiranjem u budućnosti?

Da. Volim fotografirati i vrlo se trudim. Iako je meni sada to samo hobi i znam da se moje fotografije sada ne sviđaju svima, to je ono u čemu se ja vidim u budućnosti.

Što radiš u slobodno vrijeme?

U slobodno vrijeme, kad sam kod kuće, uglavnom slušam glazbu. Najdraži su mi The Neighbourhood i Twenty One Pilots. A kada je lijepo vrijeme, idem van s prijateljima.

Želiš li putovati? Gdje bi htjela ići?

Moja velika želja je putovati i upoznavati nove ljude, kulture i mjesta. Željela bih putovati svugdje, ali najviše po Sjevernoj Americi i Africi. A u Europi bih najradije posjetila Amsterdam.

Kako bi sebe opisala?

Mislim da sam jednostavna osoba koja voli fotografirati i družiti se s prijateljima. Rekla bih da sam dobra osoba koju nije briga što ostali govore i misle o njoj. Jer- ja se sebi sviđam.

Razgovarala: Terra Leona Korpak, 8.b

9 leptir

3 zalazka sunca

8 zalazak sunca

4 jesen

5 kino europa

10 M groblje

About the author /