KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek, šk. god. 2019./2020.

Škola ispratila osmaše ODMORITE SE, ZASLUŽILE STE

OŠ “Retfala” ispratila je još jednu generaciju osmaša (2007./2015). Osmaši su se od škole oprostili završnom priredbom, održanom 2. srpnja. Svoj program nazvali smo “Odmorite se, zaslužili ste”, a poruka je namijenjena našim razrednicama. Stoga smo im ispred pozornice pripremili stolić, donijeli slamnate šešire, čaše, sok… Program je organizirala razrednica 8.c razreda, Tomislava Jukić, a vodili su ga David Đorđijevski (8.b) i Tena Josić (8.c).

8 isp 15. Tena webUčenici 8.a razreda započeli su priredbu svojom oproštajnom pjesmom. Bekani su svoj razred predstavili kratkim pregledom zanimljivih događaja, a učenici 8.c razreda svojom glumom dočarali su prisutnima kako je u učionici katkad bilo nakon zvona za početak sata.

Zatim je ravnateljica Blaženka Jelaš održala govor te uručila fotoalbume učenicima koji su svih osam godina završili s odličnim uspjehom (bilo je i onih s 5.0) te proglasila učenika, tj. učenicu generacije  (moja malenkost).

Nakon toga uslijedila je zahvala učenika učiteljima koji su nam predavali u ovih osam godina učiteljima te ostalim djelatnicima škole – podijelili smo im bombonijere Ravnateljica je razrednicama uručila svjedodžbe, a završetak priredbe označili su svi osmaši zajedno pjevajući “Sve je lako kad si mlad”.

Razrednice su se nakon toga, zajedno sa svojim učenicima, uputile u učionice kako bi im podijelile svjedodžbe o završenom školovanju, a roditelji i ostali nazočni pozvani su u blagovaonicu gdje su ih dočekale grickalice i kava.

Da usavršimo gradivo priredbe još jednom, za kraj, hvala cijeloj školi (učiteljima, ravnateljici, pedagoginji, kuharicama, spremačicama, domarima…) na ovih prekrasnih osam godina.

Napisala: Tena Josić, 8.c

Fotografije:

8 isp 17 publika web

8 isp 2 razrednice web

Tagged with:    

About the author /


Related Articles