KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek, šk. god. 2019./2020.

Osmaši – portreti učenika 8.a ONI PRATE SVOJE CILJEVE

Dizači prosjeka

KRISTINA – mala rastom, ali velike duše. Oduvijek poznata po odličnom uspjehu u školi i dugoj kovrčavoj kosi. Svemu posvećuje puno truda i voli da sve ispadne savršeno. Voli upotrebljavati sarkazam. S Jonom krade užinu učenicima nižih razreda.

VIKI – naš modni mačak. Odlično društvo. Skoro savršen prosjek drži znanjem, snalažljivošću i drugim najrazličitijim metodama. Dosjetljiv je i kreativan – ima komentar na sve. Od učitelja često prozivan svakom loncu poklopac.

SARA – draga cura. Mirna na satu, ali pod odmorom uvijek spremna na šalu. Uvijek tu ako treba pomoći. Osim što postiže odlične rezultate u školi, bavi se i plesom.

VEDRAN – slatkica. Pametan i razgovorljiv. Voli pretvarati svaku šalu ili jednostavnu izjavu u nešto neprimjereno. Nezamjenjiv u društvu. Voli igrati računalne igrice i nogomet.

Sportaši

MANUELA – razredna gimnastičarka. Vedra, vesela i uvijek nasmijana. Jedna od onih koji sjedinjuju naš razred, kako karakterom, tako i grickalicama koje često ima uza se.

FILI – pun energije. Iako možda ne toliko ozbiljan u učionici, predaje se sportskom duhu na teniskom i nogometnom terenu. Razigran i uvijek spreman na šalu. Samo ne na njegov račun.

JURAJ – pripisuje se i dizačima prosjeka. U nogometu i atletici postiže zapažene rezultate. Jako visok. Omiljen među učenicima, i među učiteljima kojima ne smetaju nasumične dosjetke.

MRŠO – rukometaš i razredni zavodnik. Uvijek voljan dodijeliti neki kompliment, kako učenicama, tako i učiteljama. Ima dobar smisao za humor i voli se šaliti na svoj račun. Trudi se u školi, a uspjeh mu je zaslužen.

Kreativci

BARBARA – pridružila nam se na kraju 6. razreda i popunila mjesto najnižeg u vrsti. Umjetnica u duši, razigrana i ratoborna izvana. Sluša punk i boybandove.

LEA – ubraja se i među dizače prosjeka. Uspijeva joj paralelno ići u glazbenu školu i prolaziti s odličnim uspjehom. Jedna od rijetkih koja nas ne sramoti na svečanostima, svojim glasom osvaja i prosudbena povjerenstva i nagrade.

ANAMARIJA – vječno vesela. Pod svakim odmorom (i nekim satima) sluša glazbu i/ili pjeva. U glazbenoj školi pohađa zbor i svira glasovir. Jako joj je stalo do školskog uspjeha i vrlo je savjesna. Razredni izvor vlažnih maramica i flastera.

SABINHO – u svom filmu. Pod predavanjima često crta. Najviše voli raditi olovkom, što mu nevjerojatno dobro ide. Drag i prijateljski raspoložen jednom kad ga upoznaš. Voli staru glazbu i filmove.

HELENA – uz Anamariju, vječno nasmijana. Čuva nam reputaciju uvijek pjevajući najglasnije pod satima glazbene kulture. Marljiva je i nije joj problem naraditi se za ocjenu. Glumi u kazalištu i voli upoznavati nove ljude.

JONA – slobodna duša. Glumi u kazalištu. Nekad odluta na satu, često crtajući. Nije joj problem smisliti nešto novo i drugačije. Nema dlake na jeziku i posjeduje dobar smisao za humor. Ima najbolji eyeliner na školi. S Kristinom krade užinu učenicima nižih razreda.

Lege

ČEFLA – naš povjesničar. Puno razgovorljiviji i otvoreniji (pogotovo u ženskom društvu) otkad je počeo praviti frizuru. U mnogim prilikama gentleman. Ima dobar smisao za humor i zna oponašati engleski naglasak.

GOMO – odlučio ponoviti 6. razred, i to baš s nama. Nestašan, iako mu namjere nikad nisu loše. Voli odspavati na satu.

KES – opušten. Sav  u svom svijetu i rijetko ga nešto dira. Čvrsto stoji iza svojih stajališta i, ako nešto želi, za to će se i potruditi. Dosjetljiv je i šaljiv. Kaže da će mu biti teško oprostiti se od ove škole nakon 10 godina.

DONI – zanimljiv lik. Inteligencija i mogućnost za bolji uspjeh skrivaju se iza lijenosti. Razred često zabavlja svojim dosjetkama. Njegova ljubav prema koalama je neodoljiva. S njim definitivno možete započeti razgovor na temu šume ili računalnih igrica.

BORO – pridružio nam se u petom razredu kao miran i stidljiv dečko. U višim razredima malo se opustio, odlučio pratiti svoje ciljeve i ugledati se na one koje mu predstavljaju idole. Uz žensko društvo, voli i sport, a za sada se fokusira na parkour.

ŽUMPI – zaslužan za dobru atmosferu. Uvijek ima nešto za reći i pridodati. Voli se zezati i s učiteljima, samo što to neki pogrešno shvate. Iskren je i šaljiv, ozbiljan samo kad baš mora. Voli ići u šumu.

Ljepotice

MARTINA H. – ispravna cura. Strastvena oko svega što radi – pa makar to bila i rasprava o papučama. Opuštena i zabavna, pozitivnog duha i naravi. Uz pravu motivaciju, u školi bi mogla postići i mnogo više.

MARTINA M. – sportski tip. Čini odlično društvo i sjajnu prijateljicu. Stalo joj je do uspjeha u školi i za njega se trudi. Živi zdrav život – voli vježbati, praviti milkshakeove i upotrebljavati kokosovo ulje na kosi.

MILE – razredni miljenik i šarmer. Dežurni zabavljač. Svaka djevojka u razredu je u jednom trenutku bila u njega zaljubljena. Osim što mu donosi znanje, to što je pravi filozof pomaže mu u usmenim ispitivanjima. Ima najzarazniji smijeh na generaciji.

Bubice

MIRJAM – prolazi s odličnim uspjehom. Voli crtati. Povučena i tiha, ali draga i pristojna jednom kad dobiješ priliku razgovarati s njom. Svi pamtimo kad je jednom prilikom u ženskoj svlačionici – zagalamila.

GRGA – odličan učenik. Jedan od najboljih u svemu što radi – postiže izvanredne rezultate i u stolnom tenisu. Redovito ispunjava školske obveze i vrlo je savjestan. Nikad ne ulazi u sukobe i dobar je i u sportu općenito.

JURA – tih dečko. Na prvi pogled sramežljiv, a i na drugi. Drag i dobar partner u klupi. Ulaže najviše truda u ono što ga stvarno zanima. Voli računala i planira postati računalni tehničar.

Napisala: Kristina Čavlović, 8.a

Tagged with:    

About the author /


Related Articles