KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek, šk. god. 2019./2020.

Plesačica Ana Pešikan KAD ZAPLEŠE, OSJETI STRAST

Već tri godine Ana Pešikan, učenica 6.a razreda, bavi se plesom.  Ide u treći razred Glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku, zajedno s (mnogim) učenicima koji su ondje prije toga tri godine išli i na plesni tečaj. U glazbenu školu idu tri puta tjedno, ali kada imaju nastupe ili predstave, onda i mnogo češće. Na svakoj se probi učenici prvo zagrijavaju i odrade trening, a poslije smišljaju koreografije ili im učiteljica pokaže neku koreografiju koju moraju naučiti.

Za ples se Ana odlučila nakon što se odmalena bavila gimnastikom, odavno naučivši raditi špage i zvijezde, a na prijedlog svoje sestre Marije koja je također išla na ples.

Ani nije lagano uskladiti glazbenu s redovitom osnovnom školom te nema baš mnogo slobodnog vremena. Ponekad joj odlazak u glazbenu školu i dosadi, zbog puno drugih obaveza, da čak pomisli i na to da se ispiše iz glazbene. No – kako nam je rekla – kada zapleše, osjeti strast i ljubav prema plesu, te je onda sigurna da ne želi prekinuti s time.

Sudjelovala je dosad na tri festivala. Prvi festival je bio humanitarni – skupljao se novac za djevojčicu Doru, koja ima leukemiju. U Požegi je bila na Plesokazu, međunarodnom plesnom festivalu. Na plesnoj smotri plesnih amatera, održanoj u Sarvašu, sudjelovala je kao gost, profesionalac.

Dosad nije išla na natjecanje jer je premlada, ali je zato glumila u predstavi “Orašar” – bila je dječak, miš i vojnik.

Napisala: Lara Barišić, 6.a

Tagged with:    

About the author /