KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek, šk. god. 2019./2020.

Djeca pjevaju hitove RETFALAČKE UČENICE IZVRSNE

Na natjecanju u pjevanju pod nazivom Djeca pjevaju hitove, održanom 30. travnja 2015. u OŠ Čeminac drugu godinu zaredom, učenice naše škole ostvarile su izvrstan rezultat – Leonarda Kavedžić  (7. a) osvojila je prvo mjesto, s pjesmom Feeling good, a sestre Iva (7.c) i Lea Breskovac (6.c), otpjevavši pjesmu Say something, osvojile su drugo mjesto. Osim učenika OŠ Retfala, na natjecanju su sudjelovali učenici OŠ Darda i OŠ Čeminac.

Ove godine naša škola premijerno je pozvana u natjecateljski dio programa, a naša učiteljica glazbene kulture, Ivona Ferić, s radošću je prihvatila taj poziv jer , kako nam je rekla, zna da u našoj školi ima puno talentirane djece. U tomu joj je  potporu pružila i ravnateljica Blaženka Jelaš.

Nastavnica Ferić za nastupe je izabrala učenike petoga, sedmoga i osmoga razreda: Katju Lončar i Emu Vranić  (5.c), Anamariju Lagator i Helenu Vlaškovac (8. a), Davida Đorđijevskog (8.b) i  već spomenute, nagrađene  Leonardu Kavedžić, Ivu i Leu Breskovac.  Katja i Ema u duetu su pjevale Bed of lies, a Helena i Anamarija pjesmu Nije htjela. David je nastupio samostalno s pjesmom Jedina.

Prosudbeno povjerenstvo  su činile osobe koje se bave glazbom – Jelena Mandarić, Igor Marković i Željko Witovsky, koji je pohvalilo sve predstavnike naše škole.

„Jako me veseli kad možemo na bilo koji način promovirati djecu koja žele pokazati ono što znaju i mogu, pa tako i pjevanje.  Nastojim oduvijek  pokazati kakve djece u školi mi imamo i da djeca koja imaju bilo kakav talent trebaju biti viđena na različitim priredbama i manifestacijama. Kad god imamo priliku, mi se odazivamo s radošću jer to je naša sreća i ponos“,  istaknula je učiteljica Ferić.

Napisala: Tena Josić, 8.c

Tagged with:    

About the author /


Related Articles